Απαιτήσεις ατυχημάτων πεζών και σωματικών βλαβών

17
Απαιτήσεις ατυχημάτων πεζών και σωματικών βλαβών

Όταν ένας πεζός τραυματίζεται κατά τη διάρκεια ενός τροχαίου ατυχήματος, μπορεί να είναι σε θέση να ανακτήσει ζημιές για να καλύψει πόνο και ταλαιπωρία, χαμένους μισθούς, ιατρικά έξοδα και πολλές άλλες ζημιές. Αυτό είναι σημαντικό να το γνωρίζουμε γιατί υπάρχουν τάσεις χιλιάδες πεζοί που τραυματίζονται κάθε χρόνο σε τροχαία ατυχήματα. Δυστυχώς, πάνω από 5.000 από αυτούς πεθαίνουν.

Αυτοκινητιστικά ατυχήματα και αμέλεια

Για να ανακτήσετε ζημιές, πρέπει να αποδείξετε κάποιου είδους αμέλεια. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, επομένως είναι πάντα καλή ιδέα να το κάνετε αυτό με τη βοήθεια ενός έμπειρου δικηγόρου προσωπικών τραυματισμών, όπως https://www.rhllaw.com/. Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι η αμέλεια είναι βασικά μια παράλειψη ή μια πράξη που ένας λογικός άνθρωπος δεν θα είχε κάνει σε παρόμοια κατάσταση.

Η απόδειξη αμέλειας σε περιπτώσεις αυτοκινητιστικού ατυχήματος και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις τραυματισμού βασίζεται στην απόδειξη ότι ο υπαίτιος:

  • Είχε κάποιου είδους καθήκον σε σχέση με τον τραυματία.
  • Παραβίασε αυτό το καθήκον.
  • Προκάλεσε κάποιου είδους τραυματισμό στο θύμα.
  • Ο ενάγων υπέστη κάποιου είδους βλάβη ή ποσοτικοποιήσιμη ζημία λόγω των ενεργειών του εναγόμενου.

Σε ατυχήματα πεζών-οχημάτων, ο κατηγορούμενος είχε το καθήκον να οδηγεί με ασφάλεια, οπότε αυτό είναι εύκολο να αποδειχθεί. Ωστόσο, δεν είναι τόσο ασυνήθιστο να εμπλέκονται πολλά υπεύθυνα μέρη στο συμβάν. Με βάση τα γεγονότα της υπόθεσης, μπορεί να υπάρχουν άλλοι οδηγοί και ακόμη και κρατικές υπηρεσίες που ευθύνονται για αυτό που συνέβη.

Ατυχήματα Πεζών-Οχημάτων

Οι οδηγοί πρέπει να ενεργούν σε εύλογο θέμα όταν κινούνται μηχανοκίνητα οχήματα. Εάν αυτό δεν συμβεί, είναι δυνατή η αξίωση από αμέλεια. Για παράδειγμα, εάν ο οδηγός δεν τηρεί τα όρια ταχύτητας, θεωρείται αμέλεια.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή όταν πρόκειται για παιδιά. Εάν υπάρχουν παιδιά ή υπάρχει δρόμος που συμβαίνει αυτό, απαιτείται μεγαλύτερη προσοχή.

Προφανώς αυτό πρέπει να το ασκούν και οι πεζοί λογική φροντίδα. Αυτό μπορεί γρήγορα να γίνει σχετικό σε αξιώσεις σωματικών τραυματισμών, καθώς υπάρχουν πολλές δικαιοδοσίες όπου χρησιμοποιείται συγκριτικό σφάλμα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εάν ο πεζός έκανε κάτι που θεωρείται αμέλεια, η αξίωση μπορεί να μην είναι επιτυχής ή η αποζημίωση που θα λάβει θα είναι μικρότερη.

Υπάρχουν πολλά άλλα ατυχήματα πεζών

Τα αυτοκίνητα δεν χρειάζεται απαραιτήτως να εμπλέκονται προκειμένου να είναι δυνατή η αξίωση τραυματισμών. Για παράδειγμα, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου πρέπει να διατηρεί ασφαλείς συνθήκες και να προειδοποιεί όλους τους πεζούς εάν υπάρχουν επικίνδυνες συνθήκες. Όταν παραβιαστεί αυτό το καθήκον και προκληθεί τραυματισμός, είναι δυνατές αγωγές.

Σε μια τέτοια κατάσταση, ο ενάγων πρέπει να αποδείξει ότι υπήρχαν επικίνδυνες συνθήκες στο ακίνητο, ότι δεν ήταν προφανείς και ότι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου γνώριζε τα προβλήματα. Αυτό μπορεί να είναι εποικοδομητικό ή πραγματικό.

Όπως σίγουρα φαντάζεστε, δεν είναι τόσο εύκολο να αποδειχθεί αμέλεια όταν συμβαίνουν τραυματισμοί στην ιδιοκτησία κάποιου άλλου. Ωστόσο, είναι δυνατό σε πολλές περιπτώσεις, ειδικά με τη βοήθεια ενός έμπειρου δικηγόρου προσωπικών τραυματισμών. Υπάρχουν αρκετοί νόμοι για τους οποίους πιθανότατα δεν γνωρίζετε τίποτα. Αυτό σημαίνει ότι όταν τραυματίζεσαι, δεν χάνεις τίποτα από το να ρωτήσεις αν έχεις υπόθεση.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar