Απόλυτος οδηγός σχετικά με τη δικαστική επιμέλεια παιδιών

7
Απόλυτος οδηγός σχετικά με τη δικαστική επιμέλεια παιδιών

Εάν θέλετε να μάθετε σχετικά με τη δικαστική επιμέλεια παιδιού, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Η επιμέλεια του παιδιού είναι μια από τις πιο αγχώδεις περιόδους στη ζωή ενός γονέα όταν πρόκειται για διαζύγιο. Χωρίς αμφιβολία, το διαζύγιο είναι μια δύσκολη περίοδος για ένα παντρεμένο ζευγάρι και γίνεται ακόμα πιο οδυνηρό όταν εμπλέκονται τα παιδιά. Εάν περνάτε από αυτή τη διαδικασία, ίσως γνωρίζετε πόσο σοβαρή και κρίσιμη είναι η διαδικασία. Η όλη διαδικασία επηρεάζει τη μελλοντική σταθερότητα και την ευτυχία των παιδιών.

Είδος αγωγής για την επιμέλεια τέκνων

Ίσως έχετε ακούσει για τα είδη των παιδιών δικαστική επιμέλεια, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τη διαφορά. Υπάρχουν τρεις τύποι διαφορών για την επιμέλεια παιδιών που είναι οι εξής:

Η αποκλειστική επιμέλεια περιλαμβάνει τις εντολές του δικαστηρίου για έναν γονέα να έχει τόσο τη φυσική όσο και τη νομική επιμέλεια. Ωστόσο, ο γονέας που δεν έχει την επιμέλεια μπορεί να κάνει επισκέψεις. Οι περισσότερες επιμέλειες χαρακτηρίζονται ως κοινή επιμέλεια ή ισότιμη κοινή γονική μέριμνα στην οποία οι γονείς έχουν μοιραστεί τη νόμιμη επιμέλεια ακόμη και αν ο ένας γονέας έχει τη φυσική επιμέλεια.

Η φυσική επιμέλεια είναι όταν είστε διαζευγμένοι και το παιδί σας μένει μαζί σας. Ο άλλος γονέας μπορεί να έχει δικαίωμα επίσκεψης. Η επίσκεψη είναι πλήρως επεξεργασμένη μεταξύ των γονιών. Οι γονείς που δεν έχουν την επιμέλεια μπορούν να επισκέπτονται τα Σαββατοκύριακα ή τις αργίες. Εάν το παιδί θέλει να περάσει περισσότερο χρόνο και με τους δύο γονείς, το δικαστήριο δίνει την άδεια ώστε να μην επηρεάσει το παιδί.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, η νόμιμη επιμέλεια περιλαμβάνει τη δικαστική απόφαση για έναν γονέα να έχει όλα τα δικαιώματα να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις για το παιδί. Οι αποφάσεις περιλαμβάνουν το σχολείο, την υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση και άλλες αποφάσεις. Ακόμη και οι γονείς που δεν έχουν την επιμέλεια έχουν δικαιώματα επίσκεψης. δεν συμμετέχει στη λήψη αποφάσεων.

Πράγματα που πρέπει να ακολουθήσετε για δικαστική επιμέλεια παιδιών

Να είστε πάντα ειλικρινείς όταν αντιμετωπίζετε αυτό το ζήτημα. Ποτέ μην λέτε ψέματα στο δικαστήριο. Διαφορετικά, η υπόθεση δεν θα λυθεί εγκαίρως. Βοηθήστε το δικαστήριο να το επιλύσει λέγοντας την αλήθεια και περιγράφοντας μόνο τα γεγονότα.

Ομοίως, μην λέτε ποτέ ψέματα στον δικηγόρο σας. Πάντα να περιγράφετε την κατάσταση με ανοιχτή καρδιά. Αν πεις την αλήθεια, θα μπορέσει να προετοιμάσει την υπόθεση ανάλογα. Η υπόθεσή σας δεν θα είναι αποτελεσματική εάν πείτε ψέματα στον δικηγόρο σας.

Να έχετε πάντα προετοιμασμένο το έγγραφο μαζί σας. Πρέπει να έχετε μια καλή συλλογή εγγράφων, φωτογραφιών, βίντεο και σημαντικών αρχείων που μπορούν να σας βοηθήσουν στη δικαστική διαδικασία. Αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να πραγματοποιηθεί η διαδικασία.

Προσπαθήστε πάντα να έχετε τον δικηγόρο σας στο πλευρό σας. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνετε αυτό είναι να τον πληρώσετε εγκαίρως. Αν δεν τον πληρώσεις στην ώρα του, θα μπορεί να συνεργαστεί με τόση αφοσίωση.

Τελική Σημείωση

Έχω διατυπώσει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το παιδί δικαστική επιμέλεια. Η δικαστική επιμέλεια των παιδιών είναι μια δύσκολη διαδικασία, αλλά μπορείτε να το κάνετε με σοφές αποφάσεις. Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι αγωγών επιμέλειας, όπως η ατομική/από κοινού, η νομική και η φυσική επιμέλεια. Ποτέ μην λέτε ψέματα στον δικηγόρο και στο δικαστήριο σας. Να έχετε πάντα αρχείο με τα πάντα μαζί σας για να γίνουν όλα με το μέρος σας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar