Είναι νόμιμο για τον εργοδότη μου να με υποβιβάσει και να μειώσει τον μισθό μου;

10
Είναι νόμιμο για τον εργοδότη μου να με υποβιβάσει και να μειώσει τον μισθό μου;

Ενώ ορισμένοι από εμάς ανησυχούν για τη διατήρηση της εργασίας μας, υπάρχει επίσης μια ανησυχία για τη διατήρηση της θέσης εργασίας και της αμοιβής μας. Έχετε σκεφτεί ποτέ την πιθανότητα να υποβιβαστείτε στη δουλειά;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ «μπορεί ένας εργοδότης να σας υποβιβάσει και να σας κόψει τις αμοιβές;»

Δεν είναι απλό, ναι ή όχι.

Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τον υποβιβασμό στη δουλειά και τη μείωση του μισθού σας:

Μια εναλλακτική λύση στην πυροδότηση

Ένας λόγος για τον οποίο ένας εργοδότης μπορεί να εξετάσει τον υποβιβασμό είναι ως εναλλακτική λύση στην απόλυση. Εάν ένας εργοδότης είναι δυσαρεστημένος με έναν εργαζόμενο, μπορεί να θέλει να τον απολύσει.

Ωστόσο, εάν αυτός ο εργαζόμενος εξακολουθεί να παρέχει κάποιο όφελος στην εταιρεία, ο υποβιβασμός φαίνεται ως καλύτερη επιλογή για τον εργοδότη.

Έχουν όμως οι εργοδότες το δικαίωμα να υποβιβάσουν έναν εργαζόμενο και να του κόψουν τις αμοιβές; Πώς λειτουργεί αυτή η διαδικασία;

Τι περιλαμβάνει η σύμβαση

Ένας εργοδότης πρέπει πρώτα να δηλώσει το δικαίωμά του για υποβιβασμό στη Σύμβαση Συμφωνίας Εργαζομένων. Πρέπει επίσης να αναφέρουν τους λόγους για τους οποίους μπορεί να υποβιβάσουν έναν υπάλληλο. Αυτό μπορεί να κυμαίνεται από γενική απώλεια εσόδων έως κακή απόδοση των εργαζομένων έως ανήθικη συμπεριφορά.

Εάν αισθάνεστε οποιαδήποτε ανησυχία με τους όρους υποβιβασμού, φροντίστε να τους αντιμετωπίσετε πριν από την υπογραφή της σύμβασης. Εάν ο εργοδότης σας επιθυμεί να σας υποβιβάσει, πρέπει να παράσχει τους λόγους για να το κάνει. Δικαιούνται να σας υποβιβάσουν μόνο εάν τηρούν έναν από τους όρους που αναφέρονται στη σύμβαση.

Αμοιβαία Συμφωνία

Ο υποβιβασμός πρέπει να είναι μια αμοιβαία συμφωνία μεταξύ εσάς και του εργοδότη σας. Αν και προφανώς δεν επιθυμείτε να υποβιβαστείτε, θα πρέπει τουλάχιστον να αισθάνεστε ότι είναι μια δίκαιη απόφαση εκ μέρους του εργοδότη σας.

Ο εργοδότης θα πρέπει να συζητήσει μαζί σας γιατί θέλει να σας υποβιβάσει. Θα πρέπει να αναφέρουν τους λόγους για τους οποίους πιστεύουν ότι ο υποβιβασμός είναι δικαιολογημένος. Θα πρέπει να έχετε την ευκαιρία να επιπλήξετε αυτούς τους ισχυρισμούς εάν κρίνετε σκόπιμο.

Ο εργοδότης δεν μπορεί να σας υποβιβάσει μέχρι να υπάρξει αμοιβαία συμφωνία. Αν νιώθεις ότι αντιμετωπίζεις παράνομες διακρίσεις τότε φροντίστε να συμβουλευτείτε έναν δικηγόρο.

Τίποτα στη σύμβαση

Ας δούμε ένα άλλο σενάριο: τι θα γινόταν αν ο εργοδότης σας δεν έβαλε ρήτρα υποβιβασμού στη σύμβασή σας; Έχουν ακόμα το δικαίωμα να σε υποβιβάσουν;

Εάν ο εργοδότης σας επιθυμεί να σας υποβιβάσει, πρέπει να σας πλησιάσει και να σας εξηγήσει τους λόγους. Ο εργοδότης πρέπει να τονίσει ότι στην περίπτωση αυτή ο υποβιβασμός είναι εναλλακτική της απόλυσης.

Τόσο εσείς όσο και ο εργοδότης πρέπει να έχετε αμοιβαία συμφωνία για τους όρους υποβιβασμού και περικοπής μισθών. Αυτοί οι όροι θα πρέπει να διατυπώνονται εγγράφως με έγκριση υπογραφής και από τα δύο μέρη.

Εάν δεν υπάρχει αμοιβαία συμφωνία, ο εργοδότης σας μπορεί να σας προτείνει να τερματίσετε την τρέχουσα σύμβασή σας. Σε αυτή την περίπτωση, ενδέχεται να συντάξουν ένα νέο συμβόλαιο με ρήτρα υποβιβασμού. Ή, μπορεί να σας απορρίψουν εντελώς. Βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει υπόψη τις συνέπειες της μη συμφωνίας για υποβιβασμό προτού τον απορρίψετε.

Τι να Συμφωνήσετε

Πώς ξέρετε σε τι να συμφωνήσετε; Ο υποβιβασμός δεν είναι κάτι με το οποίο θέλει να αντιμετωπίσει οποιοσδήποτε εργαζόμενος. Πώς μπορείτε λοιπόν να βεβαιωθείτε ότι έχετε την καλύτερη προσφορά, ακόμη και όταν υποβιβάζεστε;

Ο εργοδότης σας μπορεί να σας ζητήσει να υπογράψετε ένα έγγραφο που να αναφέρει την αμοιβαία συμφωνία. Αυτό το έγγραφο είναι γνωστό ως α Συμφωνία διακανονισμού. Σε αυτήν τη συμφωνία, ο εργοδότης σας μπορεί να σας ζητήσει να μην απειλήσετε καμία νομική ενέργεια μετά τον υποβιβασμό.

Ως αποτέλεσμα, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι οι όροι αναφέρονται ρητά. Για παράδειγμα, εάν πρόκειται να λάβετε μείωση μισθού, θα πρέπει να δηλώσετε το ελάχιστο που είστε διατεθειμένοι να πληρωθείτε. Εάν ο εργοδότης σας επιθυμεί να μειώσει 1.000 $ από τον μισθό σας και δεν θα δεχτείτε περισσότερες από 500 $ μείωση μισθού, τότε αμφισβητήστε αυτό το τμήμα της συμφωνίας.

Εάν εσείς και ο εργοδότης σας δεν μπορείτε να δείτε από κοντά μια Συμφωνία Διακανονισμού, ίσως θέλετε να συμβουλευτείτε έναν δικηγόρο για να σας βοηθήσει να διαπραγματευτείτε τους ιδανικούς όρους.

Εάν η Συμφωνία Σπάσει

Τι θα συμβεί λοιπόν εάν εσείς και ο εργοδότης σας συνάψετε Συμφωνία Διακανονισμού, την οποία ο εργοδότης παραβεί αργότερα; Το πρώτο βήμα είναι να προσεγγίσετε τον εργοδότη σας. Θα πρέπει να τους ενημερώσετε ότι ένας όρος της συμφωνίας παραβιάστηκε.

Για παράδειγμα, εάν ο τελευταίος μισθός σας είχε χαμηλότερο μισθό από αυτόν που είχατε συμφωνήσει, ενημερώστε τον εργοδότη σας. Αν όλα πάνε καλά, θα ενημερώσουν το τμήμα μισθοδοσίας για να σας πληρώσει τη διαφορά. Πολλές φορές, η «περικοπή μισθών» μπορεί να είναι λάθος από το τμήμα μισθοδοσίας – σε αντίθεση με μια σκόπιμη περικοπή μισθών.

Εάν αρνηθούν να σας φιλοξενήσουν και συνεχίσουν να παραβιάζουν τη συμφωνία, τότε πρέπει να κινηθείτε νομικά. Πριν το κάνετε, θα πρέπει πάντα να ενημερώνετε τον εργοδότη σας ότι επιθυμείτε να προβείτε σε νομικές ενέργειες.

Συχνά, αυτό μπορεί να τους χρησιμεύσει ως αποτρεπτικό. Ένα απειλητικό μήνυμα πιθανής νομικής δράσης είναι αρκετό για να κάνει τους περισσότερους εργοδότες να τηρήσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις.

Εάν απορρίψουν αυτήν την απειλή, τότε θα πρέπει να απευθυνθείτε στο Υπουργείο Εργασίας της πολιτείας σας. Μπορούν να χειριστούν το θέμα για εσάς.

Μπορεί ένας εργοδότης να σας υποβιβάσει και να μειώσει την αμοιβή σας; Τι μπορώ να κάνω?

Τώρα λοιπόν ξέρετε ότι υπάρχει η δυνατότητα υποβιβασμού στο χώρο εργασίας. Ο υποβιβασμός στη δουλειά είναι μια ατυχής περίσταση, ειδικά αν συνοδεύεται από μείωση μισθού.

Επομένως, προτού ο εργοδότης σας έρθει μαζί σας με έναν πιθανό υποβιβασμό, θέλετε να σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε για να το αποφύγετε. Εάν ο υποβιβασμός βασίζεται σε χαμένα έσοδα, μπορείτε να προσφέρετε να μοιραστείτε ιδέες για το πώς να αυξήσετε τα έσοδα.

Εάν διαπιστώσετε ότι έχετε κακή απόδοση, πρέπει να σκεφτείτε τι πρέπει να κάνετε για να σηκώσετε τη χαλάρωση. Εάν συνεχίσετε να χαλαρώνετε στη δουλειά σας, μπορείτε να περιμένετε ότι ο εργοδότης σας μπορεί να θέλει να σας υποβιβάσει.

Προετοίμασε τον εαυτό σου

Τώρα που γνωρίζετε την απάντηση και τις λεπτομέρειες στις ερωτήσεις, μπορεί ένας εργοδότης να σε υποβιβάσει και να σου κόψει την αμοιβή; είστε καλύτερα προετοιμασμένοι για το μέλλον. Φροντίστε να μοιραστείτε αυτό το άρθρο με άλλους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερους νόμους και να βρείτε νομικές συμβουλές στον ιστότοπό μας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar