Κοινοί τύποι περιπτώσεων προσωπικών τραυματισμών

15
Κοινοί τύποι περιπτώσεων προσωπικών τραυματισμών

Ο νόμος περί σωματικών βλαβών, μερικές φορές γνωστός ως «νόμος αδικοπραξίας», επιτρέπει σε ένα τραυματισμένο άτομο να ζητήσει αποκατάσταση όταν η παράνομη ενέργεια άλλου ατόμου (είτε εκ προθέσεως είτε εκ παραδρομής, λόγω αμέλειας) προκαλεί βλάβη. Υπάρχουν πολυάριθμες συνθήκες που μπορούν να γεννήσουν μια επιτυχημένη αξίωση σωματικής βλάβης, αλλά να έχετε κατά νου ότι ένας τραυματισμός δεν οδηγεί πάντα σε νομική ευθύνη.

Οι υποθέσεις σωματικών βλαβών διεξάγονται συνήθως σε αστικό δικαστήριο και το πρόσωπο που υποβάλλει την αξίωση εκπροσωπείται συνήθως από δικηγόρο. Οι αποζημιώσεις είναι συνήθως χρηματικές και χρησιμοποιούνται για την πληρωμή λογαριασμών ή δαπανών που προκύπτουν ως αποτέλεσμα του ατυχήματος. Τώρα θα ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς από τους πιο συνηθισμένους τύπους υποθέσεων προσωπικού τραυματισμού.

Αν και ορισμένοι από τους κανόνες που διέπουν την προσωπική βλάβη διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία, το βασικό μέρος αυτών των νόμων τείνει να είναι το ίδιο. Τούτου λεχθέντος, όταν ένα άτομο δαγκώνεται από έναν σκύλο, το δικαστήριο συνήθως αντιμετωπίζει την υπόθεση ως υπόθεση αμέλειας εκ μέρους του ιδιοκτήτη του σκύλου. Ως εκ τούτου, ο ιδιοκτήτης πρέπει να αποζημιώσει το θύμα της επίθεσης σκύλου για τους τραυματισμούς που υπέστη κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Όσο μεγαλύτεροι είναι οι τραυματισμοί, τόσο μεγαλύτερη είναι η αποζημίωση.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να ταιριάξετε τη δικαιοδοσία του δικηγόρου σας με τη δική σας, Δικηγόροι για δάγκωμα σκύλου στο Ντιτρόιτ Μίσιγκαν θα έχει πολύ πιο εύκολο χρόνο να δοκιμάσει μια περίπτωση τραυματισμού στο Ντιτρόιτ από ό,τι σε άλλες περιοχές.

Οι ανεπαρκείς προειδοποιήσεις και τα εγχειρίδια χειριστή είναι τα κύρια συστατικά των επιβλαβών προϊόντων. Επικίνδυνα φαρμακευτικά προϊόντα, τρόφιμα, καταναλωτικά προϊόντα και παιδικά προϊόντα είναι μερικά παραδείγματα επιβλαβών προϊόντων, άλλα περιλαμβάνουν ελαττωματικά ανταλλακτικά αυτοκινήτων και ιατρικές συσκευές, τοξικά υλικά και χημικά.

Είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με έναν αρμόδιο δικηγόρο για να εξετάσει το επικίνδυνο προϊόν, να προσδιορίσει το υπεύθυνο μέρος/ μέρη και να εγγυηθεί ότι θα λάβετε αποζημίωση για την αμέλειά τους.

Τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα είναι η κύρια αιτία αγωγών για σωματικές βλάβες στην Αμερική, εκατομμύρια άνθρωποι τραυματίζονται, συχνά θανάσιμα, σε τροχαία ατυχήματα κάθε χρόνο. Τα τροχαία ατυχήματα συμβαίνουν συχνά ως αποτέλεσμα κάποιου να μην τηρεί τους νόμους του δρόμου ή να μην οδηγεί όσο προσεκτικά θα έπρεπε. Ένας αμελής οδηγός μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για όλες τις κατηγορίες για τους τραυματισμούς που υπέστη σε μια σύγκρουση αυτοκινήτου. Ένας εξειδικευμένος δικηγόρος ατυχημάτων αυτοκινήτου και φορτηγού θα προστατεύσει τα δικαιώματά σας και θα σας αποζημιώσει που σας αξίζει.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, όπως οι γιατροί και οι νοσηλευτές, συχνά γίνονται αμελείς στα καθήκοντά τους ή αγνοούν κατηγορηματικά τους κανόνες του ιατρικού προτύπου περίθαλψης. Μερικές φορές, οι ασθενείς τραυματίζονται ως αποτέλεσμα αυτού και μπορεί να προκύψει αξίωση ιατρικής αμέλειας. Οι αμελείς πράξεις μπορεί να περιλαμβάνουν λανθασμένη διάγνωση, λανθασμένη θεραπεία, χειρουργικά λάθη και φαρμακευτικά λάθη. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι μια κακή έκβαση στο πλαίσιο της θεραπείας δεν συνεπάγεται απαραίτητα κακή συμπεριφορά.

Σε αντίθεση με πολλούς άλλους τύπους υποθέσεων σωματικών τραυματισμών, μια αγωγή σωματικής επίθεσης προκύπτει από την εσκεμμένη βλάβη ενός μέρους από ένα άλλο. Εκτός από την εκδίκαση της υπόθεσης σε αστικό δικαστήριο για αποζημίωση, αυτού του είδους η υπόθεση μπορεί επίσης να περιλαμβάνει ποινική υπόθεση κατά του ενόχου. Για παράδειγμα, εάν ένα άτομο επιτεθεί σωματικά σε ένα άλλο, ο δράστης μπορεί να αντιμετωπίσει ποινική δίωξη.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar