Μόλις χώρισες; Διαβάστε αυτό για να συμβιβαστείτε με αυτό

10
Μόλις χώρισες;  Διαβάστε αυτό για να συμβιβαστείτε με αυτό

Το διαζύγιο μπορεί να αφήσει οποιονδήποτε σε κατάθλιψη, οικονομικά περιορισμένο και αβέβαιο για το μέλλον. Ανεξάρτητα από τον λόγο του χωρισμού, το διαζύγιο είναι μια από τις πιο αγχωτικές και πιεστικές εμπειρίες στη ζωή.

Οι συναισθηματικές πληγές χρειάζονται χρόνο για να επουλωθούν και είναι φυσικό να θρηνείς το τέλος μιας σχέσης, ακόμα κι αν ήσουν εσύ που ήθελες να χωρίσεις. Ωστόσο, η ζωή συνεχίζεται μετά από ένα διαζύγιο και αμέτρητα χωρισμένα άτομα σε όλο τον κόσμο ζουν ικανοποιητικές και επιτυχημένες ζωές.

Αν και είναι σχεδόν αδύνατο να εξαλείψετε το τρενάκι των συναισθημάτων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο που αντιδράτε σε αυτά για να ξεπεράσετε την κατάσταση και να προχωρήσετε.

Ακολουθούν τέσσερις τρόποι για να ξεπεράσετε τη στενοχώρια του διαζυγίου, μετατρέποντας αυτό το τέλος σε μια νέα αρχή.

  • Φρόντισε καλα τον εαύτο σου

Το να κρατάτε αρνητικά συναισθήματα μετά το διαζύγιο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το μυαλό και το σώμα σας. Τώρα που ζείτε μια σόλο ζωή, εστιάστε στον εαυτό σας.

Η ανάπτυξη ενός χόμπι είναι ένας υπέροχος τρόπος για να ξεκινήσετε τη νέα σας ζωή. Αντί να αφήσετε το διαζύγιό σας να σας κατατρώει, βρείτε ένα πάθος και αφήστε τον εαυτό σας χρόνο να γιατρευτεί.

Η θεραπεία με κατοικίδια λειτουργεί καλά κατά τη διάρκεια αυτής της αγχωτικής περιόδου. ο οφέλη για την υγεία από το να έχεις κατοικίδιο είναι καλά τεκμηριωμένα. Πολυάριθμες μελέτες έχουν αποδείξει ότι το να έχεις κατοικίδια μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα του άγχους, της κατάθλιψης και άλλων ψυχολογικών διαταραχών. Σκεφτείτε να πάρετε έναν τετράποδο σύντροφο που μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε αυτή τη δύσκολη φάση.

Η συναισθηματική αναταραχή μετά το διαζύγιο συχνά αναγκάζει τα άτομα να ενδώσουν σε ανθυγιεινές συνήθειες, όπως το φαγητό με άνεση, το κάπνισμα ή η κατανάλωση αλκοόλ. Φροντίστε να μείνετε μακριά από αυτά κάνοντας τακτική άσκηση και διατηρώντας μια υγιεινή διατροφή.

Θέστε εφικτούς στόχους για τον εαυτό σας για να είστε απασχολημένοι και να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας. Είτε ολοκληρώνετε τις δουλειές του σπιτιού είτε βοηθάτε το παιδί σας σε ένα σχολικό έργο, ο καθορισμός μικροστόχων θα σας υπενθυμίσει ότι έχετε μέλλον μπροστά σας.

Όταν η ζωή ταράζει το σκάφος σας, μπορείτε να βασιστείτε στην οικογένεια και τους φίλους σας για σταθερότητα και υποστήριξη. Βεβαιωθείτε ότι περνάτε χρόνο με τους κοντινούς και τους αγαπημένους σας για να εκτονώσετε τα συναισθήματά σας με υγιή τρόπο και να παραμείνετε χαρούμενοι.

Το να προχωρήσετε μετά από έναν χωρισμό δεν είναι εύκολο γιατί κατά πάσα πιθανότητα εξακολουθείτε να κουβαλάτε τον θυμό, τον πόνο και την απογοήτευση του παρελθόντος. Το διαζύγιο μπορεί να προκαλέσει πλήθος αρνητικών σκέψεων και συναισθημάτων που μπορούν να προκαλέσουν όλεθρο στη συνολική σας ευημερία.

Μάθετε να συγχωρείτε τον εαυτό σας και τον πρώην σύζυγό σας αναγνωρίζοντας τους παράγοντες που οδήγησαν στον χωρισμό και χαλαρώνοντας τη λαβή σας στο παρελθόν. Εξασκηθείτε στην επίγνωση έχοντας επίγνωση των συναισθημάτων σας και αποδεχόμενοι τα ως έγκυρα.

Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας! Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε ειδικοί στο να προσφέρουμε έναν καλό λόγο σε ένα αγαπημένο πρόσωπο που βρίσκεται σε κρίση. Ωστόσο, συχνά τείνουμε να σκεφτόμαστε και να μιλάμε κριτικά για τον εαυτό μας. Το άγχος, σε συνδυασμό με σκληρή αυτοσυζήτηση, μπορεί να απελευθερώσει ορμόνες του στρες όπως η κορτιζόλη, να επιβραδύνει τον μεταβολισμό και να εμποδίσει την ποιότητα του ύπνου.

Ο εσωτερικός κριτικός μέσα σας μπορεί να μειώσει την αυτοεκτίμησή σας, καθιστώντας σας δύσκολο να προχωρήσετε μετά τον χωρισμό. Θυμηθείτε, χρειάζονται δύο για το ταγκό. Ως εκ τούτου, το να κατηγορείς τον εαυτό σου μόνο δεν είναι ούτε υγιές ούτε χρήσιμο. Εξασκηθείτε στη συμπόνια για τον εαυτό σας και επικεντρωθείτε στη δημιουργία του μέλλοντος που σας αξίζει.

  • Αποφύγετε να παίρνετε αποφάσεις εν τη θερμότητα της στιγμής

Τους πρώτους μήνες μετά το διαζύγιο, το μυαλό σας είναι μια ανακατεμένη μάζα συναισθημάτων. Παρόλο που μπορεί να νιώθετε ανακούφιση όταν βγαίνετε από έναν κακό γάμο, είναι φυσικό να νιώθετε θυμό, απογοήτευση και αμηχανία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Επομένως, αποφύγετε να λάβετε αποφάσεις που θα σας αλλάξουν τη ζωή, όπως να ξαναπαντρευτείτε αμέσως, να εγκαταλείψετε τη δουλειά σας, να πουλήσετε το σπίτι σας ή να μετακομίσετε σε διαφορετική πόλη ή χώρα. Αποφάσεις που παίρνονται με συναίσθημα πάντα λυπούνται στο μέλλον.

Το διαζύγιο επιβαρύνει ψυχικά, σωματικά και οικονομικά. Αν και η οικογένεια και οι φίλοι σας μπορεί να κάνουν το καλύτερο δυνατό για να σας υποστηρίξουν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είναι συνετό να λάβετε όσο το δυνατόν περισσότερη επαγγελματική υποστήριξη.

Για παράδειγμα, εάν δυσκολεύεστε να αντιμετωπίσετε τα συναισθήματά σας, συμβουλευτείτε έναν θεραπευτή που μπορεί να σας βοηθήσει να συμβιβαστείτε με τις περιστάσεις και να σας ενθαρρύνει να έχετε μια θετική προοπτική.

Οι οικονομικές περιπλοκές μετά από ένα διαζύγιο είναι συχνές. Συμβουλευτείτε έναν έμπειρο λογιστή ή έναν οικονομικό σύμβουλο, ο οποίος μπορεί να σας καθοδηγήσει στον οικονομικό προγραμματισμό, να σας εξηγήσει τις πολυπλοκότητες και να προσφέρει αποτελεσματικές λύσεις.

Ομοίως, μπορεί να χρειαστεί να δέσετε μερικά χαλαρά άκρα στη νομική διαδικασία. Η ενασχόληση με θέματα όπως η υποστήριξη του συζύγου, η επιμέλεια των παιδιών, η κατανομή της περιουσίας και η διαδικασία αλλαγής ονόματος δεν είναι εύκολη. Επιπλέον, οι νόμοι και οι νομικές διαδικασίες είναι διαφορετικές σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στον λαϊκό.

Για παράδειγμα, ο νόμος της πολιτείας του Ιλινόις έχει υιοθετήσει τον Νόμο για την Ομοιόμορφη Επιμέλεια Παιδιού (UCCA), ο οποίος όχι μόνο προσφέρει στους γονείς την επιλογή της κοινής επιμέλειας αλλά αναγνωρίζει επίσης τα δικαιώματα επίσκεψης των παππούδων. Έτσι, εάν είστε κάτοικος του Wheaton, μπορεί να προσφέρει έναν δικηγόρο οικογενειακού δικαίου στο Wheaton, IL ενημερώνεστε σχετικά με τον νόμο της πολιτείας για την επιμέλεια παιδιών και σας βοηθά να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με αυτό.

Το να ξεπεράσεις ένα διαζύγιο σημαίνει να αφήσεις το οδυνηρό παρελθόν και να επικεντρωθείς στο τι σου επιφυλάσσει η ζωή. Αν και αυτό είναι πιο εύκολο να το πεις παρά να το κάνεις, τελικά θα επαναφέρεις τη ζωή σου σε καλό δρόμο με αποφασιστικότητα και τις αποτελεσματικές συμβουλές που μοιράζονται σε αυτήν την ανάρτηση.

Βιογραφικό συγγραφέα:

Η Jenna Adams είναι πιστοποιημένη προπονήτρια διαζυγίων στο επάγγελμα. Συνδέεται με Δικηγορικό γραφείο Peskind, μια δικηγορική εταιρεία οικογενειακών και διαζυγίων που προσφέρει υπηρεσίες στους κατοίκους του Ιλινόις. Ειδικεύεται σε όλα όταν τα πράγματα φτάσουν στο διαζύγιο και πέρα ​​από αυτό. Βοηθά τους ανθρώπους να θέσουν στόχους μετά το διαζύγιο για να επιφέρουν βελτιώσεις στη συνολική τους ζωή.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar