Ποιες είναι οι πολιτείες διαζυγίου χωρίς υπαιτιότητα;

8
Ποιες είναι οι πολιτείες διαζυγίου χωρίς υπαιτιότητα;

Εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε σχεδιάζετε να κανονίσετε διαζύγιο;

Οι ΗΠΑ έχουν διαφορετικούς κανόνες σχετικά με τα διαζύγια – ορισμένες πολιτείες, όπως το Κολοράντο, θεωρούνται πολιτείες χωρίς υπαιτιότητα. Η γνώση των νόμων για το διαζύγιο στην πολιτεία σας θα είναι χρήσιμη όταν χρειαστεί να προχωρήσετε μόνοι σας στη διαδικασία. Αυτό σας επιτρέπει να προετοιμάσετε επαρκώς την υπόθεσή σας, συνήθως με τη βοήθεια δικηγόρου.

Αυτό το άρθρο θα σας πει όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για τους νόμους περί διαζυγίου χωρίς υπαιτιότητα.

No Fault Divorce Law εναντίον Fault Divorce Law

Ένας νόμος διαζυγίου χωρίς υπαιτιότητα σημαίνει βασικά ότι όταν εσείς και ο σύντροφός σας συμφωνείτε να χωρίσετε με τους όρους ότι κανείς δεν φταίει, μπορείτε να υποβάλετε διαζύγιο χωρίς να χρειάζεστε λόγο. Το δικαστήριο δεν απαιτεί από εσάς να αναφέρετε έναν λόγο για την υποβολή διαζυγίου – όπως για «κακή συμπεριφορά» – και μπορείτε απλώς να αναφέρετε ότι ο γάμος σας δεν πέτυχε. Δεν θα υποθέσουν ότι κάποιος φταίει.

Αυτό σας διευκολύνει να υποβάλετε διαζύγιο όταν δεν θέλετε να κατηγορήσετε άλλο άτομο για τη λύση του γάμου. Οι δικαστικές διαδικασίες θα τείνουν να εξελιχθούν πιο ομαλά και ειρηνικά. Ορισμένες πολιτείες ακολουθούν επίσης τον κανόνα της δίκαιης κατανομής, όπου το διαζύγιο σημαίνει ότι όλα τα περιουσιακά σας στοιχεία χωρίζονται στη μέση και κατανέμονται ισότιμα.

Αντίθετα, ο νόμος περί διαζυγίου για πταίσμα σημαίνει ότι ο νόμος απαιτεί από εσάς να δικαιολογήσετε τη λύση του γάμου σας. Αυτό περιλαμβάνει την εκπλήρωση των απαιτούμενων λόγων διαζυγίου, όπως για λόγους σκληρότητας ή μοιχείας. Ο δικηγόρος σας θα πρέπει να αποδείξει ότι οι ισχυρισμοί σας είναι αληθινοί προκειμένου αυτές οι μορφές διαζυγίου να εγκριθούν νομικά.

Χωρίς υπαιτιότητα κράτη διαζυγίου στις ΗΠΑ

Σχεδόν όλες οι πολιτείες χρησιμοποιούν κάποια μορφή κανόνα διαζυγίου χωρίς υπαιτιότητα. Αυτά τα κράτη είναι αυτοί με τους ισχυρότερους νόμους περί διαζυγίου χωρίς υπαιτιότητα:

 • Κολοράντο
 • Καλιφόρνια
 • Φλόριντα
 • Χαβάη
 • Ιντιάνα
 • Μινεσότα
 • Αϊόβα
 • Μισούρι
 • Μοντάνα
 • Όρεγκον
 • Βάσιγκτων
 • Ουισκόνσιν
 • Νεμπράσκα
 • Νεβάδα
 • Κάνσας
 • Κεντάκι
 • Μίσιγκαν
 • Μοντάνα

True Vs. Προαιρετικά Χωρίς καταστάσεις σφάλματος

Ορισμένες πολιτείες ονομάζονται «αληθινές» πολιτείες διαζυγίου χωρίς υπαιτιότητα και αυτό σημαίνει ότι ο νόμος δεν σας επιτρέπει να υποβάλετε μια υπόθεση που αποδίδει την ευθύνη σε ένα μέρος. Η παραπάνω λίστα περιλαμβάνει κράτη που χρησιμοποιούν αυτόν τον νόμο. Μια πραγματική κατάσταση χωρίς υπαιτιότητα δεν θα λάβει υπόψη τις αρνητικές συμπεριφορές του συζύγου σας, οι οποίες μπορεί να αποδειχθούν άδικες όταν πρόκειται για τη διευθέτηση της επιμέλειας των παιδιών και άλλων στοιχείων ενός διαζυγίου.

Ορισμένες από αυτές τις πολιτείες παρέχουν εξαιρέσεις βάσει συγκεκριμένων περιστάσεων, όπως η παραφροσύνη, αλλά θα πρέπει να περάσετε από τους νόμους πιο συγκεκριμένα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχετε δικηγόρο χειριστείτε την υπόθεσή σας θα είναι πολύ ωφέλιμο – μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεκαθαρίσετε τις λεπτομέρειες για εσάς και να σας βοηθήσουν να δείτε εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις για εξαιρέσεις.

Ενα προαιρετική κατάσταση χωρίς σφάλμα σας επιτρέπει να επιλέξετε μεταξύ ενός διαζυγίου χωρίς υπαιτιότητα και ενός διαζυγίου λόγω υπαιτιότητας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε επιλογή που πιστεύετε ότι ταιριάζει καλύτερα στην κατάστασή σας. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι η επιλογή ενός διαζυγίου λόγω υπαιτιότητας σημαίνει ότι θα πρέπει να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα και περισσότερο χρόνο στις δικαστικές διαδικασίες, επειδή το κράτος πρέπει να αποδείξει τους ισχυρισμούς σας εναντίον του συζύγου σας.

Πού υποβάλλετε αίτηση διαζυγίου;

Εάν ενδιαφέρεστε να υποβάλετε αίτηση διαζυγίου σε κατάσταση χωρίς υπαιτιότητα, συνήθως απαιτείται να έχετε μείνει εκεί για τουλάχιστον έξι μήνες. Θα πρέπει να προσκομίσετε απόδειξη της παραμονής σας στην πολιτεία.

Πλεονεκτήματα των διαζυγίων χωρίς σφάλμα

Τα διαζύγια χωρίς σφάλμα είναι απλά, σχετικά ειρηνικά και δεν κοστίζουν πολύ. Δεν χρειάζεται να πληρώσετε τα τέλη για μακροχρόνιες και ακατάστατες δικαστικές διαδικασίες. Αντίθετα, εσείς και ο σύζυγός σας μπορείτε να δώσετε τα χέρια, να υπογράψετε κάποια έγγραφα και να ακολουθήσετε χωριστούς δρόμους.

Μπορείτε επίσης να υποβάλετε το διαζύγιό σας ανά πάσα στιγμή, αρκεί να έχετε ζήσει αρκετά σε μια συγκεκριμένη κατάσταση. Το διαζύγιό σας μπορεί να οριστικοποιηθεί μετά από 30 ημέρες, και αυτό είναι όλο.

Μειονεκτήματα των διαζυγίων χωρίς σφάλμα

Ένα από τα μειονεκτήματα των διαζυγίων χωρίς υπαιτιότητα είναι ότι γίνεται πολύ εύκολο για τους ανθρώπους να υποβάλουν αίτηση διαζυγίου. Αντί να ενθαρρύνουν τα ζευγάρια να λύσουν τα προβλήματά τους, οι άνθρωποι μπορεί να επιλέξουν να τα καταθέσουν από μια ιδιοτροπία.

Πολλές διαδικασίες διαζυγίου χωρίς υπαιτιότητα χρειάζονται επίσης μόνο ένας από τους δύο συζύγους να πιστέψει ότι ο γάμος τους δεν μπορεί να σωθεί. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στον τερματισμό ενός γάμου όταν και τα δύο μέρη δεν είναι απαραίτητα στην ίδια σελίδα.

Επιπλέον, η ίση κατανομή των περιουσιακών στοιχείων μπορεί να είναι άδικη για ορισμένα μέρη, ειδικά εάν ο ένας σύζυγος χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη. Εάν ένα από τα άτομα δεν έχει αυτή τη στιγμή δουλειά και χρειάζεται να συντηρήσει ένα άλλο νοικοκυριό καθώς και ένα παιδί, μπορεί να θεωρήσουν ότι τα διαζύγια δεν το επιβαρύνουν άδικα.

Ποιο διαζύγιο πρέπει να υποβάλετε;

Μπορεί να γνωρίζετε την απάντησή σας μέχρι τώρα, αλλά είναι πάντα καλή ιδέα να σκεφτείτε και να κάνετε έναν απολογισμό. Ένα διαζύγιο χωρίς υπαιτιότητα είναι σίγουρα η ευκολότερη διέξοδος, αλλά τι γίνεται αν θέλετε το δικαστήριο να εξετάσει την ανάρμοστη συμπεριφορά του συζύγου σας; Τι γίνεται αν ξέρετε ότι χρειάζεστε περισσότερα οικονομικά σε σύγκριση με τον σύζυγό σας;

Ταυτόχρονα, φροντίστε να συμβουλευτείτε τον δικηγόρο σας για περισσότερες λεπτομέρειες, ειδικά εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους διαφορετικούς νόμους που αφορούν τις πολιτείες διαζυγίου χωρίς υπαιτιότητα. Κάθε περιοχή θα έχει διαφορετική νομική διαδικασία και το να έχετε κάποιον να υποστηρίζει την υπόθεσή σας ακόμα και όταν φαίνεται σαν μια εύκολη νίκη, θα διασφαλίσει ότι δεν θα χάσετε τις λεπτομέρειες.

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Περιηγηθείτε στο ιστολόγιό μας για περισσότερες νομικές πληροφορίες και συμβουλές.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar