Ποιες πληροφορίες πρέπει να καταγράψετε μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα;

8
Ποιες πληροφορίες πρέπει να καταγράψετε μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα;

Υπάρχουν πολλά απροσδόκητα γεγονότα που μπορεί να συμβούν στη ζωή που σας ξαφνιάζουν και σας αφήνουν να αγωνίζεστε να αντιδράσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ένα από αυτά τα απροσδόκητα γεγονότα που μπορεί να σας αφήσουν απογοητευμένους, και τόνισε Τουλάχιστον, είναι να είσαι σε τροχαίο ατύχημα. Είτε πρόκειται για μια μικρή στροφή φτερού είτε για κάτι πιο σοβαρό, ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα δεν είναι κάτι που αναμένει κανείς και συχνά αφήνει τους ανθρώπους σε σύγχυση ως προς την πορεία δράσης τους. Σίγουρα, θέλετε να λάβετε ιατρική φροντίδα εάν χρειαστεί, αλλά ποια άλλα βήματα πρέπει να κάνετε;

Για να βεβαιωθείτε ότι είστε προετοιμασμένοι σε περίπτωση που συμβεί το απροσδόκητο, δείτε ποιες πληροφορίες πρέπει να καταγράψετε μετά από ένα τροχαίο ατύχημα, ανεξάρτητα από τη σοβαρότητά του.

Τα βασικά του τι να γράψετε

Όσον αφορά τα βασικά για το τι πρέπει να γράψετε, υπάρχουν ορισμένες γενικές πληροφορίες που συνιστάται στους ανθρώπους να λαμβάνουν. Λάβετε υπόψη ότι αυτό θα εξαρτηθεί επίσης από τη φυσική σας κατάσταση και τραυματισμοί μετά το ατύχημα. Εάν τραυματιστείτε και χρειάζεστε άμεση ιατρική φροντίδα, εκεί πρέπει να επικεντρωθείτε. Καλέστε τους κατάλληλους πρώτους ανταποκριτές (ασθενοφόρο και αστυνομία) και αφήστε τους να ανησυχήσουν για τις πληροφορίες. Στη συνέχεια, θα χρειαστείτε τα εξής πληροφορίες τροχαίου ατυχήματος εάν θέλετε να επικοινωνήσετε με έναν δικηγόρο μετά το περιστατικό:

  • Τα ονόματα όλων των εμπλεκομένων οδηγών, τα ασφαλιστικά τους στοιχεία, ο αριθμός πινακίδας κυκλοφορίας και η άδεια κυκλοφορίας τους
  • Πόσα αυτοκίνητα ενεπλάκησαν στο ατύχημα
  • Ονόματα μαρτύρων και στοιχεία επικοινωνίας
  • Μια σύντομη λίστα των ζημιών που προκλήθηκαν (σε όλα τα εμπλεκόμενα οχήματα)
  • Πώς ονομάζονταν τα ρυμουλκά (το όνομα της εταιρείας και τα στοιχεία επικοινωνίας)
  • Αν κληθεί ασθενοφόρο και αστυνομία στο σημείο
  • Η ημερομηνία, η ώρα της ημέρας και ο τόπος που συνέβη το ατύχημα

Τραβήξτε φωτογραφίες με το Smartphone σας

Αν και αυτό δεν συνεπάγεται εγγραφή τίποτα, είναι καλή ιδέα να τραβήξετε όσο το δυνατόν περισσότερες φωτογραφίες που τεκμηριώνουν το τροχαίο ατύχημα. Φυσικά, πρέπει να είναι ασφαλές για να το κάνετε – μην μπείτε στην αντίθετη κυκλοφορία μόνο για να τραβήξετε μια φωτογραφία. Είναι επίσης συνετό να τραβήξετε τυχόν φωτογραφίες τραυματισμών στο σώμα σας – εάν υπάρχει. Αυτό περιλαμβάνει πράγματα όπως κοψίματα, μώλωπες, πρήξιμο και ούτω καθεξής. Όλα έχουν να κάνουν με τη δημιουργία ενός αρχείου οπτικής τεκμηρίωσης εάν χρειαστεί.

Καταγράψτε τον λογαριασμό σας για το ατύχημα

Το συντομότερο δυνατό, είναι επίσης καλή ιδέα να γράψετε τον προσωπικό σας λογαριασμό για το ατύχημα. Τι συνέβη από τη δική σας οπτική; Ποια ήταν η πορεία δράσης; Υπάρχουν φαινομενικά άσχετες λεπτομέρειες που θυμάστε; Όσο πιο γρήγορα μπορείτε να το γράψετε αυτό, τόσο το καλύτερο, καθώς δεν θέλετε να ξεχάσετε τίποτα που τελικά θα γίνει σημαντικό αργότερα.

Γνωρίζοντας πώς να αντιδράσετε μετά από ένα τροχαίο ατύχημα και τι πρέπει να γράψετε μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα εάν χρειαστεί να υποβάλετε αξίωση. Σημειώστε τα παραπάνω εάν βρεθείτε ποτέ στην ατυχή κατάσταση ενός τροχαίου ατυχήματος.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar