Πώς μπορείτε να προετοιμάσετε τον εαυτό σας για διαζύγιο

10
Πώς μπορείτε να προετοιμάσετε τον εαυτό σας για διαζύγιο

Διαζύγιο

Διαζύγιο

Το διαζύγιο είναι μια σκληρή πραγματικότητα για πολλά ζευγάρια ότι απλά δεν ήταν σωστό ο ένας για τον άλλον. Υπάρχουν μερικά διαζύγια που είναι πολύ πιο αμφιλεγόμενα από άλλα με μάχες για την επιμέλεια και απίστευτο όγκο τσακωμού. Άλλα διαζύγια συμφωνούν και οι δύο πλευρές καθώς η σχέση είναι στα βράχια εδώ και αρκετό καιρό. Το να προετοιμαστείτε για διαζύγιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε τόσο προσωπικά όσο και από νομική άποψη. Να είστε όσο πιο ενεργοί μπορείτε, ανεξάρτητα από το πόσο αναστατωμένοι είστε με την τρέχουσα κατάστασή σας. Οι παρακάτω είναι συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για ένα διαζύγιο.

Προσλάβετε δικηγόρο και τεκμηριώστε τα πάντα

Προσλάβετε έναν δικηγόρο μόλις πάρετε την απόφαση να προχωρήσετε σε διαζύγιο. Ο σωστός δικηγόρος οικογενειακού δικαίου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους που προκαλεί το διαζύγιο. Ο δικηγόρος θα είναι σε θέση να σας δώσει σαφήνεια σχετικά με τις διαδικασίες ενός διαζυγίου καθώς και να σας ενημερώσει για το τι δικαιούστε όταν οριστικοποιήσετε το διαζύγιο. Η τεκμηρίωση κακών οικονομικών αποφάσεων, κάθε είδους κατάχρηση ή απιστία θα σας βοηθήσει στη νομική διαδικασία του διαζυγίου. Μπορούν να έχουν τεράστιο αντίκτυπο και στην επιμέλεια των παιδιών.

Δημιουργήστε έναν ξεχωριστό τραπεζικό λογαριασμό

Η δημιουργία ενός ξεχωριστού τραπεζικού λογαριασμού για να βάλεις στην άκρη χρήματα είναι απαραίτητη όταν προετοιμάζεσαι για διαζύγιο. Ένας μοχθηρός που θα γίνετε σύντομα πρώην μπορεί να εξαντλήσει τον τραπεζικό λογαριασμό, ώστε να μην έχετε χρήματα για να ζήσετε σωστά. Αφαιρέστε χρήματα από κάθε μισθό σας, καθώς αυτό θα είναι δύσκολο να το παρατηρήσετε εάν χειρίζεστε τα περισσότερα από τα οικονομικά. Δεν πρέπει να γίνεται ερώτηση για τη διαδικασία διαχωρισμού κοινού λογαριασμού. Ένα άτομο από την τράπεζα θα μπορούσε να τηλεφωνήσει και να μιλήσει στη σύζυγό σας, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ακραίες αντιδράσεις.

Αποκτήστε τη δική σας ταχυδρομική θυρίδα

Θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με τον δικηγόρο σας μέσω ταχυδρομείου καθώς και με άλλα μέσα. Δεν θέλετε ένα γράμμα από τον δικηγόρο διαζυγίου σας να έρθει στο σπίτι. Ακόμα κι αν έχετε συμβουλευτεί μόνο έναν δικηγόρο, πρέπει να έχετε μια ταχυδρομική θυρίδα, καθώς δεν θέλετε να ανοίξει μια επιστολή από την εταιρεία που προσπαθεί να σας προσελκύσει ως πελάτη από οποιονδήποτε άλλο εκτός από εσάς. Ο σύζυγός σας δεν είναι το μόνο άτομο για το οποίο πρέπει να ανησυχείτε, καθώς τα μεγαλύτερα παιδιά τείνουν να ενοχλούνται όταν αισθάνονται ότι οι γονείς τους έχουν προβλήματα.

Αρχίστε να αναζητάτε επιλογές για νέα καταλύματα διαβίωσης

Θα πρέπει να αρχίσετε να ψάχνετε για ένα νέο μέρος για να ζήσετε εάν δεν πιστεύετε ότι θα πάρετε το σπίτι μετά το διαζύγιο ή απλά θέλετε να το πουλήσετε. Η συρρίκνωση είναι αυτό που κάνουν οι περισσότεροι μετά από ένα διαζύγιο, αλλά αυτό μπορεί να συνοδεύεται από τα προνόμιά του. Μπορείτε να αναβαθμίσετε ορισμένα χαρακτηριστικά του τρόπου ζωής σας με ένα διαμέρισμα που διαθέτει γυμναστήριο, πισίνα και άλλα πράγματα. Όχι μόνο θα λατρέψετε κάτι τέτοιο, αλλά θα το λατρέψουν και τα παιδιά σας αν το έχετε.

Όπως μπορείτε να δείτε, είναι σημαντικό να προετοιμαστείτε για ένα διαζύγιο. Δεν προσπαθείτε να νικήσετε τον πρώην σας στο διαζύγιο, αλλά μάλλον προσπαθείτε να βεβαιωθείτε ότι θα πάρετε αυτό που σας αξίζει από τη διαδικασία διαζυγίου.


παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar