Πώς να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να κερδίσετε την επιμέλεια του παιδιού

16
Πώς να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να κερδίσετε την επιμέλεια του παιδιού

Εάν βρίσκεστε στη μέση ενός διαζυγίου και παλεύετε για την επιμέλεια του παιδιού σας, σίγουρα έχετε κοπεί η δουλειά σας. Ενώ ένας επαγγελματίας νομικός μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε τη νίκη, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας για να παρέχετε το καλύτερο αποτέλεσμα για το παιδί σας. Φροντίστε να έχετε κατά νου τις παρακάτω συμβουλές καθώς φτιάχνετε την περίπτωσή σας.

Να είστε πρόθυμοι να συνεργαστείτε με τον πρώην σας

Ανάλογα με τις περιστάσεις σας και το πόσο καλά τα πάτε με τον πρώην σας, οι δυο σας μπορεί να είστε πρόθυμοι και ικανοί να συνεργαστείτε για να δημιουργήσετε μια δίκαιη συμφωνία επιμέλειας. Σε κάθε περίπτωση, λειτουργεί υπέρ σας να προσπαθήσετε τουλάχιστον να συνεργαστείτε με τον πρώην σας, καθώς ο δικαστής θα το δει θετικά. Ό,τι κι αν γίνει, πρέπει να θυμάστε ότι το κάνετε αυτό για το παιδί σας και ο άλλος γονέας θα είναι πάντα μέρος της ζωής του γιου ή της κόρης σας. Αφήστε τα συναισθήματά σας έξω από την εξίσωση όσο το δυνατόν περισσότερο.

Μείνετε στην καλύτερη συμπεριφορά σας

Βουτώντας λίγο περισσότερο στο να κάνετε ό,τι είναι καλύτερο για το παιδί σας, πρέπει να έχετε την καλύτερη συμπεριφορά σας κατά τη διάρκεια μιας υπόθεσης επιμέλειας παιδιού. Εάν ο πρώην σύζυγός σας σας επιβαρύνει ή εάν είστε όλο και απογοητευμένοι από την όλη κατάσταση, δεν μπορείτε να απελευθερωθείτε στο διαδίκτυο, μέσω μηνυμάτων κειμένου ή μέσω email. Οποιαδήποτε ορατά ξεσπάσματα είναι βέβαιο ότι θα λειτουργήσουν εναντίον σας, εάν το δικαστήριο λάβει τέτοια στοιχεία, καθώς επαγγελματίες νομικοί όπως αυτοί στο Cordell και Cordell μπορεί να επιβεβαιώσει. Πρέπει επίσης να προσέχετε τι λέτε και πώς συμπεριφέρεστε γύρω από τον γιο ή την κόρη σας, ειδικά αν είναι ιδιαίτερα νέος. Αυτό συμβαίνει επειδή τα μικρά παιδιά έχουν την τάση να μιμούνται τη συμπεριφορά και να επαναλαμβάνουν αυτά που ακούν, κάτι που θα μπορούσε να λειτουργήσει εναντίον σας.

Επωφεληθείτε από τα γονικά σας δικαιώματα

Κατά τη διάρκεια της υπόθεσης επιμέλειας παιδιού, πιθανότατα έχετε κάποια γονικά δικαιώματα, όπως επισκέψεις. Εάν ναι, επωφεληθείτε πλήρως από αυτά τα δικαιώματα και αφιερώστε όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε με το παιδί σας. Συνεργαστείτε με τη νομική σας ομάδα για να μάθετε το πλήρες εύρος των δικαιωμάτων σας ως γονέα κατά τη διάρκεια της νομικής διαδικασίας. Δεν μπορείτε να περιμένετε να λάβετε οποιοδήποτε είδος επιμέλειας εάν δεν φαίνεστε διατεθειμένοι να περάσετε χρόνο με το παιδί σας όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η υπόθεση της επιμέλειας, έτσι δεν είναι;

Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να συμβιβαστείτε εκτός δικαστηρίου

Ίσως η υπόθεση επιμέλειάς σας να μην έχει ακόμη πάει στο δικαστήριο. Αν ναι, κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να το διατηρήσετε έτσι. Δικηγόροι στο Νόμος Cordell & Cordell τα γραφεία μπορούν να σας πουν ότι η προσφυγή στο δικαστήριο μπορεί να γίνει αρκετά δαπανηρή και χρονοβόρα. Γνωρίζετε ήδη πόσο ακριβό μπορεί να είναι η ανατροφή ενός παιδιού. Πηγαίνοντας στο δικαστήριο, ξοδεύετε χρήματα που μπορούν να πάνε στον γιο ή την κόρη σας ή βελτιώνοντας τον εαυτό σας, ώστε να είστε ο καλύτερος γονιός για το παιδί σας.

Ζητήστε μια αξιολόγηση κατ‘ οίκον φύλαξης

Θα χρειαστεί να αποδείξετε ότι το σπίτι σας έχει διαμορφωθεί με τρόπο που να φροντίζει σωστά το παιδί σας. Εάν το έχετε καλύψει από κάθε οπτική γωνία, φροντίστε να ζητήσετε ένα αξιολόγηση κατ‘ οίκον επιμέλειας. Αυτή είναι μια ιδιαίτερα καλή ιδέα αν πιστεύετε ότι ο πρώην σας μπορεί να χρησιμοποιήσει τη ζωή του σπιτιού σας εναντίον σας. Προετοιμάστε το σπίτι σας με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε αν έβγαζα το σπίτι σας στην αγορά. Θέλετε να δημιουργήσετε τη σωστή εντύπωση, αλλά θέλετε επίσης να φανείτε γνήσιοι.

Λάβετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα

Ίσως αισθάνεστε ότι το παιδί σας δεν θα ήταν ασφαλές υπό την επιμέλεια του άλλου γονέα. Ίσως υπάρχει ιστορικό ψυχικής ασθένειας χωρίς θεραπεία, κατάχρησης ουσιών ή σωματικής κακοποίησης. Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστεί να τεκμηριώσετε σωστά τις παρατηρήσεις σας και τους λόγους για τους οποίους αισθάνεστε έτσι. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι ο πρώην σας μπορεί να κάνει το ίδιο εναντίον σας.

Κανείς δεν μπορεί να δώσει καμία εγγύηση όσον αφορά τις υποθέσεις επιμέλειας παιδιών. Αξιοποιήστε σωστά τις παραπάνω προτάσεις και συνεργαστείτε στενά με τον επαγγελματία νομικό σας για να εγγυηθείτε καλύτερα ένα θετικό αποτέλεσμα.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar