Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας από αξιώσεις προσωπικών τραυματισμών

8
Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας από αξιώσεις προσωπικών τραυματισμών

Αν και μπορεί να μην το σκέφτεστε πολύ συχνά, υπάρχουν πολλά πράγματα που σας θέτουν σε κίνδυνο για αγωγές σωματικών τραυματισμών. Το κλειδί για να βεβαιωθείτε ότι δεν είστε θύμα μιας από αυτές τις αγωγές είναι να κατανοήσετε πώς λειτουργούν οι αξιώσεις για σωματικές βλάβες και να εργαστείτε ενεργά για να κρατήσετε τον εαυτό σας μακριά από αυτές τις καταστάσεις. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Κατανόηση Νομικών Καθηκόντων

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καταλάβετε όταν πρόκειται για ισχυρισμούς προσωπικού τραυματισμού είναι ότι έχετε ορισμένους νομικά καθήκοντα σε οποιαδήποτε κατάσταση. Εάν είστε ιδιοκτήτης σκύλου, είναι νομικό καθήκον σας να βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας είναι δεμένο με λουρί ή σε περιφραγμένη αυλή ανά πάσα στιγμή. Εάν έχετε ακίνητο, είναι καθήκον σας να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι στην ιδιοκτησία σας. Αυτά τα νομικά καθήκοντα ποικίλλουν πολύ ανάλογα με τη συγκεκριμένη κατάσταση και την κατάσταση στην οποία ζείτε, αλλά η ουσία είναι ότι τα νομικά καθήκοντα αποτελούν μεγάλη βάση για αξιώσεις σωματικών βλαβών.

Ανεξάρτητα από την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε, είναι σημαντικό να κατανοείτε τα νομικά σας καθήκοντα, ώστε να μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι τα ικανοποιείτε.

Ορισμός αμέλειας

Ένα άλλο σημαντικό μέρος των αξιώσεων προσωπικού τραυματισμού είναι η αμέλεια. Ο προσδιορισμός της αμέλειας είναι συχνά ο καθοριστικός παράγοντας σε μια υπόθεση προσωπικού τραυματισμού. Το πρώτο βήμα για την απόδειξη αμέλειας είναι η απόδειξη ότι ο αμελής είχε ορισμένα νομικά καθήκοντα που δεν εκπλήρωσε. Αν ένας ιδιοκτήτης σκύλου άνοιγε την εξώπορτά του και άφηνε τον σκύλο του έξω να περιπλανηθεί ελεύθερος, ήταν αμελής. Εάν ένας ιδιοκτήτης σπιτιού είδε κάτι επικίνδυνο στην ιδιοκτησία του και δεν το φρόντισε, μπορεί να βρεθεί και αμελής. Τελικά, η αμέλεια εξαρτάται από το ποιες είναι οι νομικές υποχρεώσεις και των δύο μερών και από το πώς το κάθε μέρος πέτυχε ή απέτυχε να εκπληρώσει αυτά τα καθήκοντα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο προσδιορισμού της αμέλειας, επικοινωνήστε με τον α δικηγόρος σωματικών βλαβών.

Προστατεύοντας τον εαυτό σας

Τώρα που καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν οι αξιώσεις προσωπικών τραυματισμών, μπορείτε να εστιάσετε στην προστασία του εαυτού σας από το να γίνετε θύμα ενός από αυτούς τους ισχυρισμούς. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καταλάβετε ποια είναι τα νομικά σας καθήκοντα με βάση αυτά που κάνετε στην καθημερινή σας ζωή. Εάν έχετε σκύλο, είναι νομικό σας καθήκον να βεβαιωθείτε ότι έχετε τον έλεγχο του σκύλου σας ανά πάσα στιγμή, ώστε να μην δαγκώσει κανέναν. Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι η ιδιοκτησία σας είναι απαλλαγμένη από κινδύνους για τους επισκέπτες και τους περαστικούς. Άλλες κοινές νομικές υποχρεώσεις περιλαμβάνουν το καθήκον σας να οδηγείτε με ασφάλεια με λογική ταχύτητα και το καθήκον σας να υπακούτε στα σήματα κυκλοφορίας ως πεζός. Η αποτυχία εκπλήρωσης οποιασδήποτε από τις νόμιμες υποχρεώσεις σας—ειδικά όταν οδηγεί σε τραυματισμούς σε άλλους—είναι ένας γρήγορος τρόπος να προσγειωθείτε νόμιμα σε ζεστό νερό.

Οι αγωγές για σωματικές βλάβες δεν θα πρέπει να αποτελούν πρόβλημα εάν είστε υπεύθυνος πολίτης, αλλά υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις σε αυτό. Με την κατανόηση πώς λειτουργούν οι αξιώσεις για σωματικές βλάβες και τι μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας, μπορείτε να αποτρέψετε τον εαυτό σας από το να καταλήξετε στο κακό τέλος μιας αγωγής για σωματικές βλάβες και να είστε οικονομικά υπεύθυνοι για τους τραυματισμούς άλλων.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar