Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα δικαιώματα των εργαζομένων

8
Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα δικαιώματα των εργαζομένων

Ανεξάρτητα από το αν η επιχείρησή σας είναι συνδεδεμένη με εργατικό σωματείο ή εάν βρίσκεται σε κατάσταση δικαιώματος στην εργασία ή όχι, υπάρχουν ορισμένα καθολικά νομικά δικαιώματα που δικαιούνται οι εργαζόμενοί σας. Είναι δική σας ευθύνη να τα τηρείτε και να τα επιβάλλετε. Ενώ ορισμένες εταιρείες αισθάνονται Νόμος για την αποζημίωση εργαζομένων στην Αϊόβα Για να ρυθμιστούν υπερβολικά, οι περισσότεροι διαχειριστές και ιδιοκτήτες μπορούν να διατηρήσουν τα σπίτια τους σε τάξη ακολουθώντας μερικές πολιτικές κοινής λογικής και κατανοώντας ορισμένους βασικούς νόμους.

Νόμος για τα Πολιτικά Δικαιώματα του 1964

Ένα από τα πιο σημαντικά νομοθετήματα στη σύγχρονη αμερικανική ιστορία είναι Νόμος για τα Πολιτικά Δικαιώματα του 1964. Αυτός ο νόμος απαγορεύει τις διακρίσεις των εργαζομένων με βάση τη φυλή, το φύλο, τη θρησκεία και τη χώρα καταγωγής. Πρέπει να είστε επιμελείς στις πρακτικές προσλήψεών σας και να επιβάλλετε δικαιοσύνη προς όλους όσους προστατεύονται από την πράξη στο χώρο εργασίας. Ο εύκολος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να αντιμετωπίζετε όλους στο προσωπικό σας δίκαια και ισότιμα ​​όσον αφορά τον προγραμματισμό, τα χρονοδιαγράμματα προαγωγής και άλλα ζητήματα προσωπικού.

Παρενόχληση

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Αϊόβα για την αποζημίωση εργαζομένων, η εταιρεία σας δεν πρέπει να ανέχεται οποιαδήποτε παρενόχληση. Αυτό περιλαμβάνει γενικά τις κατηγορίες που προστατεύονται από τον Νόμο για τα Πολιτικά Δικαιώματα καθώς και τις προστασίες κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και του γενικού εκφοβισμού ή εκφοβισμού. Πρέπει επίσης να προσέχετε για άχρωμα σχόλια και παρατηρήσεις που μπορεί να είναι σεξουαλικής ή φυλετικής φύσης. Ακόμα κι αν προορίζονται για αστεία, είναι ευθύνη της επιχείρησής σας να δημιουργήσετε έναν μη απειλητικό χώρο εργασίας και να εκπαιδεύσετε το προσωπικό σχετικά με την κατάλληλη γλώσσα και συμπεριφορά.

Τιμωρία

Ένα κρίσιμο στοιχείο του νόμου για την αποζημίωση των εργαζομένων στην Αϊόβα είναι η προστασία έναντι της τιμωρίας. Η τιμωρία είναι τιμωρία όπως υποβιβασμός, αλλαγή ή χρονοδιάγραμμα ή άλλα αντίποινα που ασκούνται σε έναν υπάλληλο για την υποβολή καταγγελίας ή ανησυχίας σχετικά με έναν χώρο εργασίας που δεν ακολουθεί τις νομικές οδηγίες ή δεν είναι ασφαλής. Οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν τη δυνατότητα και να ενθαρρύνονται να αντιμετωπίζουν αυτές τις ανησυχίες χωρίς να φοβούνται ότι θα τιμωρηθούν γι‘ αυτό.


παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar