Τι πρέπει να κάνω αν χρειάζομαι διαζύγιο και δεν έχω χρήματα;

12
Τι πρέπει να κάνω αν χρειάζομαι διαζύγιο και δεν έχω χρήματα;

Η διαδικασία διαζυγίου μπορεί να είναι πολύ δαπανηρή. Ακόμα κι αν επιλέξετε να εκπροσωπήσετε τον εαυτό σας, υπάρχουν τέλη διαζυγίου που θα κληθείτε να πληρώσετε, τα οποία μπορεί να σας κοστίσουν αρκετές εκατοντάδες δολάρια. Ευτυχώς, είναι ακόμα δυνατό να πάρεις διαζύγιο χωρίς χρήματα. Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να πάρετε διαζύγιο χωρίς δικαστικά έξοδα, εάν βρίσκεστε σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Απαλλαγή από το τέλος διαζυγίου για άπορους

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε πώς μπορείτε να υποβάλετε διαζύγιο χωρίς μετρητά, θα χαρείτε να μάθετε ότι οι περισσότερες πολιτείες έχουν μια διαδικασία απαλλαγής από τα τέλη ή μια διαδικασία διαζυγίου άπορου που θα σας επιτρέψει να υποβάλετε αίτηση διαζυγίου και να ζητήσετε από το δικαστήριο να παραιτηθεί όλα τα δικαστικά έξοδα που σχετίζονται με τη νομική διαδικασία λήψης διαζυγίου. Η διαδικασία αποσκοπεί συγκεκριμένα να προσφέρει βοήθεια σε άτομα σε δύσκολη οικονομική θέση για να φύγουν από τους γάμους τους.

Λήψη εντύπων διαζυγίου

Όταν παίρνετε διαζύγιο, το πρώτο βήμα για να παραιτηθείτε από τις αμοιβές σας είναι να λάβετε τα απαραίτητα έντυπα διαζυγίου. Θα πρέπει πρώτα να ελέγξετε διαδικτυακά εάν το τοπικό σας δικαστήριο διαζυγίου ή οικογενειακού δικαστηρίου θα μπορούσε να σας τα παράσχει. Τα περισσότερα από αυτά θα έχουν έντυπα διαζυγίου που μπορείτε να τα κατεβάσετε και να τα εκτυπώσετε. Εκτός από το να υποβάλετε τα αρχεία για να υποβάλετε αίτηση διαζυγίου, θα χρειαστεί επίσης να λάβετε τα έντυπα για να ζητήσετε απαλλαγή από τα τέλη. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει εάν υπάρχει κάποιο φυλλάδιο οδηγιών που θα σας καθοδηγήσει σε όλη τη διαδικασία.

Εναλλακτικά, μπορείτε να πάτε απευθείας στο δικαστικό μέγαρο και να ζητήσετε τα έντυπα από τον υπάλληλο εκεί. Σε περίπτωση που έχετε ερωτήσεις ή δεν είστε σίγουροι για οτιδήποτε, μπορεί να σας βοηθήσουν να συμπληρώσετε τις φόρμες. Βεβαιωθείτε ότι πληροίτε τις απαιτήσεις διαμονής της πολιτείας σας προτού συμπληρώσετε τις φόρμες, καθώς δεν μπορείτε να υποβάλετε αίτηση στην πολιτεία σας εάν δεν πληροίτε αυτές τις απαιτήσεις.

Συμπληρώστε τις πληροφορίες όπως ζητούνται, φροντίζοντας οι λεπτομέρειες να είναι όσο το δυνατόν ακριβέστερες. Συμπεριλάβετε πληροφορίες για τα παιδιά σας, τυχόν χρέη που μπορεί να έχετε, τα περιουσιακά στοιχεία του γάμου, την ημερομηνία που παντρευτήκατε, καθώς και τον λόγο του διαζυγίου. Θα πρέπει επίσης να υποδείξετε εάν ζητάτε υποστήριξη παιδιών, διαίρεση συζυγικών περιουσιακών στοιχείων ή διατροφή.

Προσκομίστε οικονομική απόδειξη

Για να παραιτηθείτε από τα τέλη της διαδικασίας διαζυγίου, θα πρέπει να αποδείξετε στο δικαστήριο ότι είστε όντως φτωχοί ή άποροι. Θα πρέπει να συμπεριλάβετε την απόδειξη εισοδήματος, η οποία περιλαμβάνει ιδανικά οποιοδήποτε εισόδημα λαμβάνετε από διάφορες πηγές, όπως η μισθοδοσία, η κοινωνική ασφάλιση, η αναπηρία και η υποστήριξη των παιδιών. Πρέπει επίσης να συμπεριλάβετε τα περιουσιακά σας στοιχεία, όπως αυτοκίνητα και τραπεζικούς λογαριασμούς, καθώς και τα χρέη σας, όπως δάνεια, πιστωτικές κάρτες και λογαριασμούς κοινής ωφελείας.

Μπορούν επίσης να ζητηθούν φορολογικές δηλώσεις. Τα έντυπα πρέπει να σας ενημερώνουν για τα έγγραφα που θα χρειαστεί το δικαστήριο. Ευτυχώς, μπορείτε να συλλέξετε αυτές τις πληροφορίες πολύ εύκολα, καθώς όλοι όσοι υποβάλλουν αίτηση διαζυγίου θα πρέπει να παρέχουν οικονομικές αποκαλύψεις στο δικαστήριο, πράγμα που σημαίνει ότι αυτό δεν είναι απαραίτητα ένα επιπλέον βήμα.

Υποβολή αίτησης για δωρεάν παραίτηση

Αφού ολοκληρώσετε επιτυχώς όλες τις εργασίες χαρτιού, το επόμενο βήμα είναι η κατάθεση των εγγράφων. Τα έγγραφα πρέπει να είναι επικυρωμένα, κάτι που μπορείτε να κάνετε στην τοπική σας τράπεζα. Εάν δεν έχετε, μπορείτε να ζητήσετε από τον υπάλληλο να επικυρώσει τα έγγραφα όταν πάτε στο δικαστήριο για να τα καταθέσετε, αλλά να τον ενημερώσετε Χρειάζομαι δικηγόρο διαζυγίου δωρεάν.

Μετά την κατάθεση των εγγράφων, το δικαστήριο θα εξετάσει τα έγγραφα σε εύθετο χρόνο, ιδανικά από τον δικαστή ή ένα δικαστικό προσωπικό. Μπορεί να είναι απαραίτητη μια ακρόαση και ο δικαστής μπορεί να χρειαστεί να σας κάνει περαιτέρω ερωτήσεις. Η απαλλαγή από τα τέλη μπορεί να εγκριθεί από το δικαστήριο ή μπορεί να επιλέξει να αναβάλει το τέλος για εσάς, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να τα επιστρέψετε σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Αυτή η απόφαση είναι αρκετά συνηθισμένη εάν ο πρώην σύζυγος έχει περιουσιακά στοιχεία που θα σας καταβληθούν με βάση τη διευθέτηση της απόφασης διαζυγίου.

Εάν η αίτησή σας για απαλλαγή από τα τέλη γίνει αποδεκτή, η υπόθεση μπορεί τώρα να προχωρήσει. Ο ευκολότερος τρόπος για να προχωρήσετε γρήγορα είναι να υποβάλετε συμβιβασμό ή να εμφανιστείτε μαζί στο δικαστήριο και να πείτε στον δικαστή ποιος είναι ο διακανονισμός σας. Μπορείτε εναλλακτικά να προχωρήσετε με το διαζύγιο ως αδιαμφισβήτητη διαδικασία, όπου ο σύζυγός σας δεν θα χρειαστεί καν να εμφανιστεί. Η διαδικασία είναι σχετικά γρήγορη και ίσως μπορέσετε να πάρετε το διαζύγιο σας χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε καμία αμοιβή.

Νομική Βοήθεια

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να χειριστείτε το διαζύγιο DIY όπου πρέπει να αναζητήσετε, να προετοιμάσετε και να καταθέσετε όλα τα έγγραφα μόνοι σας, μπορείτε να επωφεληθείτε από την εταιρεία νομικής βοήθειας στην περιοχή σας ή ένα πρόγραμμα εθελοντών δικηγόρων μέσω του τοπικού δικηγορικού συλλόγου . Επικοινωνήστε με τον δικηγορικό σύλλογο της πολιτείας ή της πόλης σας για να ζητήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σχετικά με αυτά ή πραγματοποιήστε μια αναζήτηση στο Διαδίκτυο για να βρείτε ένα.

Τέτοιοι οργανισμοί θα σας παρέχουν νομική βοήθεια χωρίς κόστος ή σε πολύ χαμηλές τιμές. Σε περίπτωση που είστε άποροι, μπορεί να προσφερθούν να σας εκπροσωπήσουν σχεδόν χωρίς κόστος και να κάνουν την απαραίτητη γραφειοκρατία και να υποβάλουν τα έγγραφα απαλλαγής από τα τέλη εκ μέρους σας.

Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να έχετε χρήματα με το όνομά σας για να υποβάλετε αίτηση διαζυγίου. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε τις διαδικασίες και τις απαιτήσεις που έχει ορίσει η πολιτεία σας για να επωφεληθείτε από την απαλλαγή από τα δικαστικά τέλη. Αυτό μπορεί να είναι μια τεράστια ανακούφιση για όποιον θέλει να βγει από έναν κακό γάμο, αλλά δεν έχει τα χρήματα για να το κάνει.

Αλλες επιλογές

Συμβαίνει πολλές φορές να χάσεις κοινούς φίλους, οπότε φρόντισε να είσαι κάνοντας νέους φίλους μετά από ένα διαζύγιο. Πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία ή προσωπική περιουσία που σας ανήκει, όπως ένα δαχτυλίδι αρραβώνων, μπορούν επίσης να πουληθούν για να λάβετε τα χρήματα που απαιτούνται για την υποβολή αίτησης διαζυγίου. Αν και μπορεί να είναι δύσκολο να αποχωριστείτε κάτι που έχει κάποια συναισθηματική αξία, μπορεί να είναι ένα απαραίτητο βήμα για να βγείτε από έναν κακό γάμο και να εξασφαλίσετε το μέλλον σας.

Εάν επιλέξετε να πάρετε δικηγόρο οικογενειακού δικαίου, έχετε την επιλογή να γράψετε στον πληρεξούσιο του συζύγου ή στον σύζυγο για να ζητήσετε χρήματα για να προχωρήσετε στη διαδικασία διαζυγίου και να διαπραγματευτείτε μια διευθέτηση για τα προβλήματα του γάμου σας. Φροντίστε να μιλήσετε για αυτές τις επιλογές με τον δικηγόρο σας, ώστε να είστε βέβαιοι ότι εξετάζονται προσεκτικά όλες οι συνέπειες οποιωνδήποτε ενεργειών που κάνετε.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar