ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ

19
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ

Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι δικαιώματα που προστατεύονται από το νόμο επειδή είναι ηθικές αρχές που περιγράφουν συγκεκριμένα πρότυπα στα οποία πρέπει να τηρούν όλοι οι άνθρωποι. Είναι σαν το ελάχιστο που δικαιούνται όλοι οι άνθρωποι ανεξάρτητα από τη φυλή, το φύλο, το κοινωνικό τους υπόβαθρο ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους. Είναι σαν το εγχειρίδιο της ανθρωπότητας.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα σε 30 βασικά δικαιώματα χάρη στην απλή ύπαρξή του ως ανθρώπινα όντα. Αυτά τα δικαιώματα είναι καθολικά και ισχύουν για κάθε πολίτη της γης.

Αυτά τα δικαιώματα ήταν αποτέλεσμα της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που πραγματοποιήθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στο Παρίσι της Γαλλίας το έτος 1984.

Μερικά από τα πιο βασικά και σημαντικά πράγματα που καλύπτει περιλαμβάνουν τα δικαιώματα στη ζωή, την ελευθερία της θρησκείας και της γνώμης κ.λπ.

ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι

Δικαίωμα στη ζωή

Ελευθερία από διακρίσεις

Ελευθερία από τη δουλεία

Ελευθερία από βασανιστήρια και απάνθρωπη μεταχείριση

Ίσο δικαίωμα χρήσης νόμου

Ισότητα ενώπιον του νόμου

Δικαίωμα δίκαιης μεταχείρισης από το δικαστήριο

Ελευθερία από άδικη κράτηση

Δικαίωμα στη δίκη

Αθώος μέχρι αποδείξεως της ενοχής

Δικαίωμα στην ιδιωτικότητα

Ελεύθερη μετακίνηση και διαμονή

Δικαίωμα στο άσυλο

Δικαίωμα στην εθνικότητα

Δικαίωμα γάμου και δημιουργίας οικογένειας

Δικαίωμα στην ιδιοκτησία πραγμάτων

Ελευθερία σκέψης και θρησκείας

Ελευθερία γνώμης και έκφρασης

Δικαίωμα συναρμολόγησης

Δικαίωμα στη δημοκρατία

Δικαίωμα κοινωνικής ασφάλισης

Δικαίωμα στην εργασία

Δικαίωμα ανάπαυσης και διακοπών

Δικαίωμα κοινωνικής υπηρεσίας

Δικαίωμα στην εκπαίδευση

Δικαίωμα στον πολιτισμό και την τέχνη

Ελευθερία σε όλο τον κόσμο

Υπόκειται στο νόμο

Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπορούν να αφαιρεθούν.

Όλοι οι νόμοι που αναφέρονται παραπάνω πρέπει να γίνονται σεβαστοί και να προστατεύονται από το νόμο ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο άνθρωπος. Δεν είναι προνόμιο ή κάτι που πρέπει να δίνεται μια στο τόσο ή σε λίγους εκλεκτούς, είναι κάτι που κάθε άνθρωπος έχει κερδίσει λόγω της ανθρωπιάς του.

Αυτοί οι νόμοι δεν υπόκεινται σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία, ισχύουν για την Αμερική και την Αφρική και κάθε γωνιά του κόσμου.

Η μη τήρηση αυτών των νόμων οδηγεί σε βάρβαρες και απάνθρωπες πράξεις που κλονίζουν τον πυρήνα της ανθρωπότητας μας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ

Παρόλο που αυτά τα δικαιώματα προσδίδουν αξιοπρέπεια και ελευθερία στους ανθρώπους, πολλές φορές αφαιρούνται από καταπιεστικές κυβερνήσεις και άλλα άτομα. Και γι‘ αυτό είναι απαραίτητο να έχετε γνώση αυτών των δικαιωμάτων, ώστε να μπορείτε να αναγνωρίσετε πότε παραβιάζονται και να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για να ανακτήσετε την αξιοπρέπειά σας ή να δικαιωθείτε για το κακό που σας προκλήθηκε.

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε σε περίπτωση οποιασδήποτε μορφής παραβίασης είναι να βρείτε έναν δικηγόρο που να γνωρίζει καλά το θέμα του δικαίου και των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μπορείτε να βρείτε τέτοιους δικηγόρους στο Δικηγορικό γραφείο Mike Morse. Είναι στο δικαίωμά σας να προστατεύσετε τον εαυτό σας και να διασφαλίσετε ότι θα δικαιωθείτε.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar